-->

07 Νοεμβρίου 2012

"Μια τρελή τρελή πολυκατοικία"

Μια τρελΗ τρελΗ πολυκατοικΙα"



Ας διασκεδάσουμε βλέποντας μια όμορφη θεατρική παράσταση 






Η θεατρική ομάδα "Ιππείς" του 16ου Δημοτικού σχολείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν στα πλαίσια του φεστιβάλ παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά, το έργο του Γιάννη Ξανθούλη "Μια τρελή τρελή πολυκατοικία".
Σκηνοθεσία,μουσική σύνθεση,σκηνικά:Στράτος Δελαντώνης(δάσκαλος)
Επιμέλεια κοστουμιών:Μάγδα Παλαβάτσου(δασκάλα).



Η υπόθεση του έργου


 Η ρουτίνα, στην οποία ζουν καθημερινά όλοι οι ένοικοι μιας  πολυκατοικίας , έχει σβήσει το χρώμα από τη ζωή τους. Κάθε μέρα είναι  η ίδια και απαράλλαχτη με την προηγούμενη , χωρίς κάτι να σπάει τη μονοτονία τους προς το καλύτερο. Οι άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι πίσω από κλειστές πόρτες αισθάνονται  μια αφόρητη μοναξιά.Τα παιδιά δεν παίζουν σε αυλές αλλά  περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά σε μια τηλεόραση που γι’ αυτά είναι ο  καθρέφτης  του κόσμου.
Και το όνειρο; Μπορούν να τους στερήσουν το όνειρο; Ένας ζωγράφος που βαρέθηκε πια την άχρωμη καθημερινότητα αποφασίζει να ζωγραφίσει  με μια τρελο- μπογιά την πολυκατοικία που ζει. Με τα χρώματά του  ζωντανεύει τα άψυχα αντικείμενα . Εκείνα  κάνουν την επανάστασή τους, μιλάνε στους ανθρώπους, τους...τιμωρούν και στο τέλος τους κάνουν καλύτερους....Η  ζωή τους ξεφεύγει από τη μιζέρια, τη γκρίνια και την κακία  και η χαρά επιστρέφει στη ζωή τους




Δεν υπάρχουν σχόλια: