-->

Οι επισκέψεις μας


  Επίσκεψη στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων 

Tη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου τα δύο τμήματα της έκτης τάξης θα επισκεφτούν το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Δημοκρατίας», το οποίο απευθύνεται στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Αττικής. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη γνωριμία και την εξοικείωση των μαθητών με τις αρχές λειτουργίας της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας του ρόλου του πολίτη στο πλαίσιο του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένες δημιουργικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά παιχνίδια και ολοκληρώνεται με σύντομη επίσκεψη των μαθητών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ή ολιγόλεπτη παρακολούθηση της συνεδρίασης από τα θεωρεία της αίθουσας.
(Η αίθουσα παρουσίασης του προγράμματος βρίσκεται στον ημιώροφο του εκθεσιακού κέντρου του Ιδρύματος της Βουλής στο Σύνταγμα, Λεωφόρος Αμαλίας 14.)

Στη συνέχεια  θα επισκεφτούμε το κτίριο στο οποίο εδρεύει η Προεδρική Φρουρά.

 Επίσκεψη στην Ακρόπολη
Tην Τρίτη  14  Μαϊου τα δύο τμήματα της έκτης τάξης θα επισκεφτούν την Ακρόπολη.Πρωταγωνιστής είναι η Γλαύκα, ένα ιπτάμενο ρομπότ που εκπροσωπεί την εφαρμογή και αναλαμβάνει την επικοινωνία της με το παιδί. Στόχος της πολύ ενδιαφέρουσας εφαρμογής είναι η γνωριμία με τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά.
Πηγή: Στο τελευταίο θρανίο της Πάτρας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ