-->

28 Φεβρουαρίου 2013

ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

Δείτε με σχηματικές παραστάσεις όλα τα κράτη του κόσμου. Έχετε δυνατότητα μεγέθυνσης – σμίκρυνσης και πλοήγησης στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη.
Εξερευνήστε τον πλανήτη Γη με τους δορυφορικούς χάρτες που παρέχονται από τοGOOGLE και MSN.
Χάρτης των βαλκανικών χωρών. Κάνοντας κλικ στις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου εμφανίζεταιο χάρτης κάθε χώρας.
Χάρτης της βαλκανικής χερσονήσου. Κάνοντας κλικ στις χώρες της βαλκανικής χερσονήσου εμφανίζεταιή “ταυτότητα” κάθε χώρας. Δυνατότητα για εμφάνιση ή απόκρυψη πληροφοριών.
Γεωφυσικός χάρτης της Ελλάδας στον οποίο φαίνονται οι συνοριακές γραμμές με τις γειτονικές χώρες, καθώς και τα ψηλότερα όρη της χώρας. Με κλικ στις γραμμές εμφανίζεται το μήκος σε χλμ. Με κλικ στις κορυφές των ορέων εμφανίζεται η ονομασία και το ύψος του όρους.
Πολιτικός χάρτης των διοικητικών περιφερειών της Ελλάδας. Με κλικ στο χάρτη εμφανίζεται ο χάρτης της κάθε περιφέρειας χωριστά. Δυνατότητα ζουμ.
Πολιτικός χάρτης των γεωγραφικών διαμερισμάτων. Με κλικ στο χάρτη εμφανίζεται ο χάρτης του κάθε διαμερίσματος χωριστά. Δυνατότητα ζουμ.
Γεωφυσικός χάρτης των γεωγραφικών διαμερισμάτων. Με κλικ στο χάρτη εμφανίζεται ο χάρτης του κάθε διαμερίσματος χωριστά. Δυνατότητα ζουμ.
Πολιτικός χάρτης των γεωγραφικών διαμερισμάτων. Με κλικ στο χάρτη εμφανίζονται στοιχεία πληθυσμού και γενικές πληροφορίες για κάθε διαμέρισμα χωριστά. Περιλαμβάνονται γραφήματα πληθυσμού των γεωγραφικών διαμερισμάτων, ποσοστού ελληνικού πληθυσμού που ζει στο καθένα και ποσοστιαία μεταβολή πληθυσμού για την περίοδο 1991-2001.
Χάρτης των τεσσάρων κλιματικών περιοχών της Ελλάδας. Περιλαμβάνει στοιχεία μέσης μηνιαίας θερμοκρασίας και βροχόπτωσης για 23 πόλεις. Περιλαμβάνεται γεωφυσικός χάρτης της Ελλάδας ώστε να είναι δυνατή η συσχέτιση υψομέτρου και απόστασης από τη θάλασσα με τα κλιματικά στοιχεία κάθε πόλης.
Ο χάρτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση αποστάσεων και για τη διδασκαλία της κλίμακας των χαρτών. Περιέχει χάρακα, πυξίδα, κινητά σημάδια και κομπιουτεράκι για υπολογισμούς.
Πολιτικός-οδικός χάρτης του νομού Αττικής. Δεν περιλαμβάνονται τα νησιά και το τμήμα της Πελοποννήσου. Δυνατότητα ζουμ και μετατόπισης του χάρτη.
Πολιτικός-οδικός χάρτης του νομού Αχαΐας. Δυνατότητα ζουμ και μετατόπισης του χάρτη.
Πολιτικός-οδικός χάρτης του νομού Ηρακλείου. Δυνατότητα ζουμ και μετατόπισης του χάρτη.
Πολιτικός-οδικός χάρτης του νομού Θεσσαλονίκης. Δυνατότητα ζουμ και μετατόπισης του χάρτη.
Πολιτικός-οδικός χάρτης του νομού Λάρισας. Δυνατότητα ζουμ και μετατόπισης του χάρτη.
Πολιτικός χάρτης του νομού Μαγνησίας. Δεν περιλαμβάνονται οι Βόρειες Σποράδες. Δυνατότητα ζουμ και μετατόπισης του χάρτη.



Πηγή: ιστοσελίδα  e-γεωγραφία της ελληνικής πύλης παιδείας eduportal

Δεν υπάρχουν σχόλια: